Google Nasıl Bir Web Sitesi İster?

Backlink ile 11 Adımda Google’da ilk 10 sıraya yükselme

Biliyor musunuz?

SEO’da backlink aslında derin bir konudur. Eğer Google sıralamasında herhangi bir sorun yaşıyorsanız, veya son Google güncellemelerinde sıralamada düşmüşseniz, o zaman SEO konusunda yenisiniz veya SEO uzmanısınız, bu makaleyi dikkatlice okumanız gerekir ve Google’da ilk 10 sıraya yükselme tavsiyelerimizi adım adım takip etmeniz gerekir. İnsanların Google’da ilk 10 sıraya girememelerin önemli sebeplerini, ve Google’da ilk sıraya yükselmek için tam olarak yapılması gereken şeyleri ortaya çıkarmaya çalıştık.

Dikkat: Aşağıdaki 11 adımın her birisini takip etmeniz gerekir. Hatta sadece bunlardan birini göz ardı ederseniz Google’da ilk 10 sıraya yükselmede başarısız olabilirsiniz.
1. Backlink almak için en önemli 10 anahtar kelimelerinizi belirleyin.

Yükselmek istediğiniz anahtar kelimelerinizi Google’ın Keyword Planner aracıyla kontrol edebilirsiniz. Siteniz eğer Türkiye’ye aitse, o zaman Türkiye’de aylık kaç kere arandığına bakabilirsiniz.

2. Yavaş yavaş ve sürekli olarak backlink alın.backlink
Yani, size günde 5 linkten fazla link almamanızı tavsiye ederiz. Bu link alma sıklılığınız doğal görünmesini sağlayacaktır. Ve yine de, link almaya başladığınız zaman size PR1 ve PR3 gibi düşük PR’li backlink almanızı tavsiye ederiz, 1-2 ay sonra da yüksek PR’li linkler almaya başlayabilirsiniz.

3. Farklı, özgün anchor metinler ve farklı anahtar kelimeler ile backlink alın.
Anchor metin için size kısaca bir örnek vereyim: Anchor Metin
Aldığınız linkleri Google’a doğal olarak gözüktürmek için alttaki 4 adımı takip edin:

a) Her zaman farklı, özgün anchor metinler ile backlink alın. Örneğin, anahtar kelimeniz “web tasarım hizmeti” ise, ve diyarbakır’daki insanlar için hizmet vermek istiyorsanız, o zaman anchor metinleriniz alttaki gibi olabilir:

diyarbakır web tasarım hizmeti
web tasarım diyarbakır
diyarbakır web tasarım
diyarbakır web tasarım
diyarbakırda web tasarım hizmeti
diyarbakırda en iyi web tasarım şirketi
diyarbakırda en iyi web tasarım hizmeti
diyarbakırda güvenilir web tasarım hizmeti
diyarbakır web tasarım şirketi vs…

b) Anchor metinlerinizin 25%’i sitenizin URL’i veya yükselmek istediğiniz sayfanızın URL’i olmalıdır. Örneğin:
https://diyarsa.com Güncel SEO Blogu

Diyarbakırın Sanal Alemi – DIYARSA


diyarsa.com

c) Anchor metinlerinizin 25%’i şirketinizin ismi veya sitenizin alan adı olmalıdır. Örneğin:

diyarsa.com Profesyonel SEO Dersleri

DİYARSA SEO Teknikleri

DİYARSA SEO İpuçları

Güncel SEO Makaleleri diyarsa.com

d) Ve doğal gözükmek için farklı farklı anahtar kelimelerinizi kullanabilirsiniz.

4. Linklerinizi içerikler ile kuşatın.

Eğer mümkünse linklerinizi anahtar kelime zenginlikli içerikler ile kullanın. Linklerinizi makaleler ile kuşatırsanız Google’da doğal olarak gözükürsünüz. Eğer bu makalelerde anahtar kelimeleriniz varsa, o zaman kaliteli backlink de kazanmış olursunuz.

5. Çeşitli PageRank’li sayfalardan link alın.

Eğer sadece düşük PR’li veya yüksek PR’li sayfalardan link alırsanız, Google sitenize ceza verebilir. Bu yüzden çeşitli PR’li sitelerden de link almanız gerekmektedir. Google’da doğal olarak gözükmek için linklerinizin çoğu PR0 ve PR1 sitelerden olsun. Eğer sadece yüksek veya düşük PR’li linkleriniz varsa o zaman onlara dokunmayın, Google’a daha doğal gözükmek için farklı PR’li sitelerden link almaya devam edebilirsiniz.

Doğal PageRank Dağıtım Formül
Sayfanın PageRank değeri Backlink miktarı
PR0 ~36%
PR1 ~30%
PR2 ~15%
PR3 ~10%
PR4 ~5%
PR5 ~3%
PR6-PR10 ~1%

6. Backlinklerinizin 20%’si iç sayfalarınıza olsun.

Sadece anasayfa’ya backlink almaktan kaçının, iç sayfalarınıza da linkler almak önemlidir. Yaklaşık linklerinizin 80%’i ana sayfanıza olsun, 20%’si de sitenizin iç sayfalarına olsun.

7. Backlinklerinizin 65%’i ülkenizden alınmış olsun.

Hangi ülkede yükselmek istiyorsanız o ülke lokasyonlu sitelerden daha çok link almak önemlidir. Bu kural Google Penguen 2.0 güncelleme ile beraber gelmektedir. Örneğin, eğer Türkiyede Google.com.tr’de yükselmek istiyorsanız, o zaman Türkiye lokasyonlu sitelerden link almanızı öneririz.

8. Daha az link çıkışlı sayfalardan backlink alın.

Az link çıkışlı web sayfalardan link alırsanız daha çok faydasını görürsünüz.

9. Sitenizi özgün içeriklerle doldurun.

Web sitenize sadece özgün içerikler ekleyin, ve güncel tutun.
Kopya içeriklerden kaçının.
Eğer site haritanız yoksa, hemen site haritası oluşturup sitenizin kök dizinine yükleyip Google webmaster hesabınızda Google’a bildirin.
Anahtar kelimelerinize göre sitenizi optimize edin, örneğin, H1, H2 ve H3 tag’lerine anahtar kelimelerinizi ekleyin.

10. SEO konusunda sabırlı olmanız için 5 nedeni öğrenin

a) Linklerinizin çoğu 6 aydan sonra etki etmeye başlayacaktır.

b) Rekabeti yüksek olan anahtar kelimelerinizde yükselmek için uzun bir süre gerektirir.

c) Google’ın son algoritmasına göre, yeni linkler aldığınız taktirde, hemen sıralamalarda düşüş yaşarsınız, ve bir süre sonra yükselmeye başlarsınız. Eğer sıralamalarda dalgalamalar yaşıyorsanız (örneğin, ilk önce düşüş, sonra yükşeliş, sonra tekrar düşüş…) bu herşeyin yolunda gittiği anlamına gelir. Doğal backlink almaya devam edin, örneğin sosyal imleme gibi..

d) 1 günde veya 1 ayda rakiplerinizi geçmek için sadece link satın almaktan kaçının. Bunu aslında devamlı olarak yapabilirsiniz, örneğin, haftada 1 adet link, fakat gene 1 ay gibi kısa sürede yükselemezsiniz.

e) Unutmayın, rakipleriniz de çalışmalar yapıyor olabilir, ve onların sitelerinin backlinklerini sıkça kontrol etmenizi öneririz, bunu ahrefs gibi araçlarla yapabilirsiniz, yeni aldığı linklerden siz de alın böylelikle.

11. Sıralamalarınızı takip edin.

Seosta, wmaraci gibi Google anahtar kelime sıralama araçlarını kullanarak sıralamalarda kaçıncı sırada yer aldığınızı her gün kontrol edin. Ahrefs gibi araçlarla da backlink sayınızı ve türlerini öğrenebilirsiniz.

1 thought on “Backlink ile 11 Adımda Google’da ilk 10 sıraya yükselme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.