Formatörlük Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı

Egitim Dökümanları


Formatörlük Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı

Soru1: Usb ve Firewire(İlink) bağlatı noktalarına en fazla kaç aygıt bağlanabilir?;
Cevap1: 127-63

Soru2: Windows 95 yüklü bir makine donanım güncellemesi yapılmış aşağıdaki hangi işletim sistemine doğrudan yükseltilebilir?
Cevap: Windows Me x

Soru3. Paralel bağlantı noktasının kullandığı IEEE standardı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: 1284

Soru4. IDE köprüsü anakartın hangi tarafında bulunur?
Cevap: Güney Köprüsü

Soru5. Sabit disk e bağlamak üzere hangi tip güç bağlayıcısı kullanılmalıdır??
Cevap: Molex

Soru6: Resimle verilmişti. Şİmdi resmi bulamadım ama disket sürücüyü bağlamak için kullanılan güç bağlayıcısıydı?
Cevap: Berg

Soru7: Bilgisayar sisteminde bulunan dosya uzantılarını destekleyen programlar hakkındaki bilgileri içeren kayıt defteri dosyası hangisidir?
Cevap: HKEY_CLASSES_ROOT

Soru8: Dizüstü bilgisayarda kullanılan bellek tipi hangisidir?
Cevap: SODIMMs

Soru9: Dizüstü bilgisayarların LCD ekranını temizlemeden önce yapılması gerekenler nelerdir?
Cevap: Dizüstü bilgisayarı kapatma Bağlı olan tüm aygıtların bağlantısını kesme Yumusak Nemli Bezle Temzleme

Soru10: DRAM ı bulunan yazıcı tipi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: Lazer Yazıcılar

Soru11: Aşağıdaki bellek tiplerinden hangisi daha hızlıdır?
Cevap: RAM

Soru12: NTLDR sistemin yüklü olduğu yeri bulmak için aşağıdaki dosyalardan hangiside bakar?
Cevap: BOOT.İNİ

Soru13: NTLDR yüklü donanımı kotrol etmek için aşağıdaki dosyalardan hangisine bakar?
Cevap: NTDETECT.COM
Not: Şimdilik bunları hatırlıyorum Hatırladıkça geri kalanınıda ekleyecem. Sınava giren bütün arkadaşlara geçmiş olsun…

21 thoughts on “Formatörlük Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı

  1. Soru14: 2 terabyta kadar sabit disk destekleyen dosya sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: FAT32

    Soru 15: Uzun süre saklamanız gereken yazıları aşağıdaki yazıcı tiplerinden hangisi ile yazmamanız gerekir?
    Cevap: Dot Matrix – Nokta Vuruşlu

    Soru 16: CPU nun önbellek (cache) olarak kullandığı bellek tipi aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: SIMM

    Soru 17 : Aşağıdaki ikilik sayma sisteminde verilen sayılardan hangisi A sınıfı IP ye karşılık gelir?
    Cevap: 01100011 =99 A sınıfı Ip: 1-127 arasıdır.

  2. Soru 18: Resim verilmişti bağlantı kablosu aşağıdakilerden hangisi denilmişti?
    Cevap: SATA

    Soru19: Sunucuyu meşgul etmek amacıyla yapılan saldırılara(Zombi) ne denir?
    Cevap: Ddos

    Soru20: CD_Rom bağlamak üzere hangi tip güç bağlayıcısı kullanılmalıdır??
    Cevap: Molex

    Soru 21: Resimli soru slotlar gösterilmişti?
    Cevap: PCI

    Soru 22: Windows altında dos ekranında ekranı temizleyen dos komutu hangisidir?
    Cevap: Cls

    Soru23: Bilgisayarın tarih ve saat bilgisi sürekli resetleniyorsa ne yapılmalıdır?
    Cevap: CMOS pili degiştirilmelidir

    Soru24: Biosa şifre bırakılmış bu şifreyi kaldırmak için ne yapılmalıdır?
    Cevap: Cmos pilini çıkar ve yerine tak

    Soru25: Bilgisayara 2*512:1024 ram takılmış ama sistem özelliklerinden bakıldığında 856mb ram görünüyor sebebi nedir?
    Cevap: Ekran kartı paylaşımlı

    Soru26: 2.4 GHz frekans da çalışan 54 Mbps hıza sahip olan hangi kablosuz ağ standartıdır?
    Cevap: 802.11g

    Soru27: 802.11a standardındı bir kablosuz ağ hangi frekans ta çalışır?
    Cevap: 5 Ghz

    Soru28: Aşağıdaki port numaraları eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    Cevap: https: 443 x

    Soru29: Aygıt yöneticisinde karşısında kırmızı X işareti olan donanımın durumu nedir?
    cevap: Donanım devre dışı bırakılmıştır

    Soru30: Dos ekranında çıktısı verilen bir soru vardı
    Cevap: tracert X

    Soru31: Bilgisayar her açıldığında çalışan bir program var bu programı nasıl sonlandırabiliriz?
    Cevap: Msconfig

    Soru32: C:DENEME klasörü altındaki bütün gizli dosyaları görünür yapan komut hangisidir?
    Cevap: attrib -h *.*

    Soru33: IRQ kesme isteği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    Cevap: Ana belleğe doğrudan ulaşır

    Soru34: Windows gezginine ulaşmak için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: Windows tuşu + E

    Soru35: FAT32 dosya sistemine sahip bir sabitdiski hangi komutu kullanarak veri kaybı olmadan ntfsye dönüştürebliriz?
    Cevap: Convert/c:fs:ntfs

    Soru36: NTLDR dosyası kayıp ise aşağıdaki durumlardan hangisi olur?
    Cevap: İşletim sistemi yükleme yapamaz

    Soru37: Linuxta Mount komutuyla kullanıma açılamayan sürücü aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap:

    Soru 38: Açık kaynak kodlu işletim sistemi hangisidir?
    Cevap: Linux

    Soru 39: Aşağıdaki komutlardan hangisi kullanılarak linux işletim sisteminde dosyanın özellilerine ulaşabiliriz?
    Cevap:file diff

    Soru40: ATX bir kasada ide kablosuna en fazla kaç aygıt bağlanır?
    Cevap: 4

    Soru41: Usb 1.1 en fazla ne kadar veri aktarım hızına ulaşabilir?
    Cevap: 12Mbps

    Soru42: USB 2.0 ile ilgili aşağıdaki yazılanlardan hangisi doğrudur?
    Cevap: 480 Mpbs hız

    Soru43: Aşağıdakilerden hangisi çıkış birimi değildir?
    Cevap: KLavye

    Soru44: Sanal bellek miktarını arttırmak için aşağıdaki yollardan hangisi izlenilir?
    Cevap: Denetim Masası – Sistem Özellikleri – Gelişmiş – Performans

    Soru45: Fiber optik bir kabloda kablo sıralarından hangisi veri iletiminde kullanılmaz?
    Cevap: 4 – 5 – 7 – 8

    Soru46: Aşağıdakilerden hangisi bir OSI katmanı degildir?
    Cevap: Ağ iletişimi

    Soru 47: Yönlerdirme sonlandırma vs gibi işlemler OSI nın hangi katmanında yapılır?
    Cevap: 5.katman Oturum katmanı

    Soru48: Fiziksel adresleme OSI nın hangi katmanında yapılır?
    Cevap: Data link Vri bağı katmanı x

    Soru50: DIMM ram slotunda kaç pin bulunur?
    Cevap: 168 pin

  3. Soru51: Ipv4 kaç byte tır?
    Cevap:4 X

    Soru52: Xyz şirketinde çalışan bir teknisyen birden fazla makine kuracak hepsi aynı donanıma sahip ne yapmalıdır?
    Cevap: Disk Kolonlama

    Soru53: Xyz deki teknisyen bütün makineleri Xp SP2 ye yükseltti. Ama makineler ağı görmüyor ne yapmalıdır?
    Cevap: Ip/renew X

    Soru 54 : Resimle çizilmiş bilgisayarlar vardı. Ağ topolojisi soruluyordu?
    Cevap: Yıldız topolojisi

    Soru55: 802.3 Standardına göre bir ağ aşağıdakilerden hangisini kullanır?
    cevap: CSMA/CD X

    Soru56: Hem veri gönderen hemde veri alabilen bir modem nasıl bir iletişim yapıyordur?
    Cevap: Tam Çift Yönlü

    Soru57: Windows xp kurtarma konsoluna ulaşmak için açılış sırasında hangi yol kullanılır?
    Cevap: R

    Soru58: Bilgisayar açılırken bip sesi alıyoruz ve makine açılmıyor sebebi ne olabilir?
    Cevap: CPU-RAM

    Soru59: 5 MB lık bilgi 1Mbps aktarım hızı ile ne kadar sürede iletilir?
    cevap: 40

    Soru60: Bios açılış bilgilerini nereden okur?(Soru tam böyle degildi sanırım)
    Cevap: ROM

    Soru61: Kısıtlı kullanıcı bilgisayarda ne yapamaz?
    Cevap: Görüntü özelliklerine giremez

    Soru62: Bir DHCP server bilgisayarın ağı ile ilgili aşağıdakilerden hangisini atar?
    Cevap:dhcp server;
    ip adres..
    subnbetmask..
    default gatevay
    dns server adress..
    I-II-III-IV

    Soru63: Windows 95 işletim sisteminin açılışı sırasında aşağıdaki dosyalardan hangisinin olması gerekir?
    Cevap: 5 secenegin hepsi olmalıydı
    I-II-III-IV-V

    Soru64: Yazılımsal güvenlik duvarı ile donanımsal güvenlik duvarı ile ilgli bir soru vardı?
    Cevap: Donanımsal güvenlik duvarı yazılımsal güzenlik duvarından daha pahalıdır

    Soru65: Bilgisayara yeni bir CPU takılmış ve bilgisayar açıldıktan bir süre sonra otomatik olarak kapanıyor?
    Cevap: CPU aşırı ısınıyor

    Soru66: 200 Gb bir harddisk var elimizde 5 parçaya bölmemiz lazım nasıl yapabiliriz?
    Cevap: Bilgisayarım – Özellikler – Yönet – Disk Yöntiminden yapılabilir

    Soru67: Rs232 konnektör aşağıdakilerden hangisidir? (Resimler verilmişti)
    Cevap: Bende bilmiyorum 9 pinli bir seçenek vardı onu işaretledim.

  4. Soru68: DHcp den alınmayan ve internete bağlanılamayan IP hangisidir?
    Cevap: 127.0.0.0

    Soru69: Notbooklarda kullanılmayan pil aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: lityum katodyum

    Soru70: Windows Xp de yetersiz disk alanı diye uyarı alıyorsun ne yapmalısın?
    Cevap: Disk Temizleme

    Benden bu kadar artık beynim durdu hatırlamıyorum Siz hatırlıyorsanız yazın cevabı beraber bulalım bu arada bunların hepsini dogru yapamadım yanlışlarımın yanında X işareti bıraktım. Verilen cevaplar doğru ama ben yanlış yapmışım

  5. Yukarıda verilen;
    Soru32: C:DENEME klasörü altındaki bütün gizli dosyaları görünür yapan komut hangisidir?
    Cevap: attrib -h *.* doğru cevap seçeneğinde /s parametresi olmalıydı.

  6. katılımın için teşekkürler yanlız 2terabyte kadar destek veren FAT32 dir Googleden aratabilirsin üstü olursa NTFStir. Ayrıca Attrib içinde Deneme Klasörü içindeki bütün dosyalar deniyor buda demek oluyorki klasör tek başına değil altındaki dosyaları kapsaması için *.* kullanılmalı

  7. Bir yerden alıntı, bazı cevaplar hatalı ama sorular önemli bizim için …….

    1.usb 1.1 – 12 Mbps
    2. usb2.0 – 480Mbps
    3. Drum – Lazer yazıcı
    4. Lazerin son aşaması – eritme
    5. Tarih sıfırlıyorsa – cmos pilini değiştir
    6. Dayanıksız baskı – mürekkep püskürtmeli yazıcı
    7. Aralıklarla bip sesi – anakart-ram-cpu
    8. Çıkış lemanı- klavye
    9. Paralel port -iee1284
    10. Laptop pili Nikel-Cadmium(Ni-Cad)
    11. Monitör temizleme- kablo sök
    12. Fotoğraftaki- PCI yuvaları
    13. Windows gezgini – Windows-E
    14. Bios şifresi – Pili çıkar
    15. Fat 32- 2 terabyte desteği sunar
    16. 95 yükseltme – win2000
    17. Cat5,Cat5e 100 metre
    18. 1000 Base-t 100 metre
    19. 2.4 GHz – 8011g
    20. CD-Rom – Molex kablo
    21. Floppy – Berg kablo
    22. En hızlı bellek – ram
    23. CPU yeniden başlatıyor- hatalı voltaj ayarı
    24. Harddiskte nereye yazılır- sektör
    25. Harddisk tek yönlü kayıt alanı- silindir
    26. Modem le ilgili-wintam çift yönlü iletişim
    27. Sınırlı kullanıcı- windows bileşeni kuramaz
    28. Laptop rami – SODIMM
    29. DDRram Pin- 168
    30. Usb-İEE1394- 127-63
    31. IP adresi kaç bitliktir- 32 bit
    32. Güvenli olan wriless- WPA
    33. Laptop işlemcinin farkı- ısınma ve güç tüketimi
    34. Ençok kablo-yıldız
    35. en iyi ağ- mesh-örgü
    36. SCSI – ID atamak lazım
    37. csma/cd bağlantı ethernet
    38. 9pinli resimdeki kablo RS232 seri
    39. işlemci-RSC
    40. açık kaynak kodlu-linux
    41. Yer açmak için – disk temizleme
    42. Atx anakartlar- 4 IDE destekler
    43. İşlemci P4- 478 pin soket
    44. İki sunucu arası mail transferi- SMTP
    45. Zombi – Galiba DDOS
    46. Ram eksik görünüyor- Paylaşımlı ekran kartı
    47. Aygıtta kırmızı X – devre dışı
    48. Hata raporu – olay görüntüleyici
    49. Başlangıç programlarını kaldırma- msconfig
    50. uyku modu
    51. tarayıcı programı- TWAIN
    52. IDELER nereye bağlı- güney köprüsü
    53. Resimdeki kablo- SATA
    54. İlemci bellek türü- SRAM
    55. Linux ta mount komutu- SWAP
    56. Teknisyen ne yapsın- veriyi yedekle
    57. XP hangi sürücüde kurulu- NTDTECT.COM
    58. Dosta ekran temizleme-cls
    59. Fat32 yi NTFS ye çevirme- convert
    60. Linuxta iki dosya– galiba filediff
    61. Kyıt defteri – root
    61. snal bellek – sistem – gelişmiş
    62. 5 mb veri 1Mbps ile – 40 sn
    63. Birden çok ortak sistem için- harddisk klonlama
    64. LCD – monitör- nemli bez yavaşça
    65. Telifle ilgili soru- heykel resmi
    66. WAN- Geniş ağ
    67. En ağır bağlantı- dial up
    68. hedef mac adresi

  8. Soru66: 200 Gb bir harddisk var elimizde 5 parçaya bölmemiz lazım nasıl yapabiliriz?
    Cevap: Bilgisayarım – Özellikler – Yönet – Disk Yöntiminden yapılabilir

    demişsiniz lakin windows yüklü deniyordu soru da
    ve disk managent ile bölmek için daha önceden ikincil bölümün oması gerekmiyor mu?

  9. Arkadaşlar teşekkürler.cevaplara bakmayacaktım ama yine dayAnmadım.Bana göre sorular zordu yine de doğru cevap sayım iyi gibi gözüküyor.Hakkımızda hayırlısı olsun

  10. win 95 win 2000e yükseltilebilir. All in one Comptia A plus kitabında aynı soru bulunmaktadır.
    Cache bellek olaak kullanılan bellek çeşidi SRAM dir.
    Bir paralel IDE kablosuna en fazla 2 adet cihaz bağlanabilir.
    Kısıtlı kullanıcı windows bileşenlerini ekleyip kaldıramaz.
    Bir de en çok kablo kullanan mesh topolojisidir. Zaten en büyük dezavantajı da bu karmaşık kablo yaısıdır. Sorular için teşekkürler.

  11. Cevaplar için teşekkür ediyorum. Yazdığınız cevapların bazıları hatalı gibi geliyor. Fazla bir bilgim yok ama yinede söylemek istedim. Herkese iyi çalışmalar.

  12. dos açılması için?
    hangisi paralel porttur?
    dosta adımı mı ne soruyordu?
    windows kısayol tuşu

  13. Linuxta iki dosya- diff
    Linuxta üç dosya- diff3

    IDE kablosuna en fazla 4 adet cihaz bağlanabilir.

  14. Umut AÇIKGÖZ kardeşim
    95 den 2000 e geçemezsin
    2000 server dır ntfs kullanır 95 fat kullanır
    dikkat et ayrıca 2000 olursa orada win nt seçeneğide vardı oda doğru sayılır.
    Cevap win me olacak

  15. sorular zordu ama önceki yapılan sınavdan daha kaliteli ve eleyici idi. 95 doğrum var görev almak istemiyorum

  16. hocam merak ettim öncelikle hangi il sonrada asıl soruma gelince neden girdiniz sınava görev almak istemiyorsanız sınava girme nedeniniz ne?

Musa YILDIZ için bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.